Vapatul este un obicei care a intrat relativ recent în viața noastră. Prin urmare, au fost create multe întrebări și mituri despre vaping. În acest articol ne vom uita la două mituri predominante și la ceea ce este de fapt adevărat pe baza cercetării științifice și a bunului simț.
Așa că primul mit spune că odată cu folosirea țigărilor electronice, lichidele se acumulează în plămâni. Logica din spatele acestui mit este că, din moment ce vaporii sunt practic lichid sub formă gazoasă, atunci când îi inspirăm, lichidul respectiv va rămâne în plămâni și va cauza o problemă. Dar acest lucru nu este valid, deoarece chiar și aerul din atmosferă conține un procent de umiditate, totuși apa nu se acumulează în plămâni odată cu respirația. Răspunsul la acest mit este că vaporii de țigară electronică conțin ingrediente care sunt absorbite în mod natural de plămâni, la fel ca apa pe care o găsiți în atmosferă. Sa nu uitam ca toate ingredientele din lichidul pentru tigara electronica sunt de calitate alimentara, adica sunt din aceeasi categorie cu cele folosite in alimentatie.
Ceva care se aude adesea este că țigările electronice sunt la fel sau chiar mai rele pentru sănătate decât țigările obișnuite. De obicei auzim această frază de la persoanele în vârstă care nici măcar nu cunosc diferența de bază dintre vaping și fumat, că în vaping producem vapori și nu fum din ardere. Tocmai aici constă diferența esențială. Cu alte cuvinte, prin vaporizare evităm arderea care produce o cantitate mare de substanțe cancerigene și gudron. Acum este foarte ușor să analizezi substanțele prezente în fumul de țigară și vaporii de țigară electronică. Acum aceste măsurători sunt obligatorii pentru fiecare nou lichid de umplere de la Chimie certificată. Din aceste măsurători vedem că există peste o sută de compuși cancerigeni în fumul de țigară în timp ce doar trei în vaporii țigării electrice care se găsesc și în fumul obișnuit de țigară în cantități mult mai mari. Există un studiu complet al Departamentului de Sănătate al Regatului Unit care utilizează aceste date și multe altele pentru a concluziona că vapoarea este cu cel puțin 95% mai sigură decât fumatul. Pe baza acestei cercetări de referință, nu numai că risipim mitul potrivit căruia vapatul este mai rău decât fumatul, dar putem spune că trecerea la vaping este cel mai bun cadou pe care și-l poate face un vaper.
Rămâneți pe BLOG pentru că în următorul articol vom analiza și dezminți încă două mituri legate de vaping.